Krojenie bez wysiłku
01.09.2020Który nóż jest dla Ciebie najlepszy
Gotujesz? Więc z pewnością wszyscy zgodzimy się z tym, że dobry nóż jest bezcenny. W jaki sposób wybrać ten właściwy?? Jeden jest do pieczywa, drugi do ryb, trzeci do mięsa. Czwarty uniwersalny. Nawet najlepszy kucharz może mieć z tego gulasz w głowie.
Odpowiedni nóż natychmiast dopasuje się do ręki
Po pierwsze chwyć do ręki nóż i sprawdź, czy odpowiada Ci kształt rączki, długość i waga. Jeśli tak, to z krojeniem poradzisz sobie bez problemu. Swoją uwagę zwróć również na ostrze. Wybierz materiał wykonany ze stali nierdzewnej – na przykład chromowo-niklowy. Nie zapomnij go naostrzyć, abyś mógł z niego korzystać z łatwością.
3 podstawowe noże
Na początek zaopatrz się w uniwersalny nóż Powinien sobie poradzić prawie ze wszystkim. Poznasz go po długim i szerokim ostrzu. Bez względu na to czy będzie to nierdzewny S-Art Curator lub Santoku ze stalą damasceńską, z pewnością często będzie bardzo pomocny.
Duży nóż potrzebuje małego pomocnika – na przykład do sprytnego obierania jabłek.
Jeśli uwielbiasz smak świeżego chleba, wybierz odpowiedni nóż do krojenia pieczywa. Niezależnie czy sięgniesz po ten z linii Basic lub po ten z linii Premium, obydwa bez problemu poradzą sobie z chrupiącą pachnącą skórką. Możesz również od razu zaopatrzyć się w praktyczny zestaw deski do krojenia Basic z nożem.Specjalistyczne noże
Doświadczeni kucharze doskonale wiedzą, że specjalne noże lepiej im pomogą w wielu sytuacjach:
- Jeśli lubisz delektować się stekami, potrzebujesz jednego z tych noży.
- Jeśli chodzi o ryby, w wybieraniu ości pomoże Ci nóż z o tępych krawędziach i ostrym czubku.
- Jeśli lubisz delektować się serem i winem, mamy dla Ciebie nóż z charakterystycznym czubkiem – idealny do krojenia i serwowania.
Przyciągnie Cię magnetyczny stojak
Intensywne szukanie w szufladach zamień na porządek. Wystarczy Ci do tego magnetyczny
stojak Basic Wood. Niespotykany design, a także to jak wygląda kuchnia
podczas gotowania, pokaże innym, jakim jesteś kucharzem.